Suroviny: 500 g hrubej múky, vajce, soľ, 20 g droždia, 100 ml oleja,
Plnka: 50 g anglickej slaniny, 1 cibuľa, 1 jablko, 2 strúčiky cesnaku, štipka rasce, 500 g kyslej kapusty, 200 g šunky, 1 PL strúhanky, 2 PL ,oleja
Postup: Z droždia 1 PL múky, 2 PL vlažnej vody pripravíme kvások. Do zvyšnej múky pridáme vajce, kvások, soľ, olej trochu vody, vypracujeme cesta necháme vykysnúť. Cibuľu spolu s cesnakom nasekáme na kocky. Slaninu zľahka orestujeme na oleji. Pridáme kapustu, nakrájané jablko, ochutíme soľou a asi 10 minút dusíme. Zmes necháme vychladnúť. Z cesta vyvaľkáme placku, posypeme ju strúhankou, pridáme plnku a posypeme kockami šunky. Opatrne zvinieme. Potrieme žĺtkom, posypeme rascou a soľou. Pečieme pri 175 °C asi 30 minút.