Suroviny (pre 6 osôb): 50 dkg polohrubej muky, 6 dkg masla, 2 žĺtky, 2 dkg droždia, 6 dkg kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 1 pohár zaváraných sliviek, 1 dl mlieka, soľ.

Posýpka: 4 dkg kryštálového cukru, 3 dkg hrubej múky, 3 dkg masla štálového cukru, 3 dkg hrubej múky, 3 dkg masla

Postup: Do zohriatej polohrubej múky pridáme preosiaty cukor, vykysnutý kvások, rozpustené maslo, žĺtok a toľko teplého mlieka, aby sme mali mäkké cesto. Dobre vypracované cesto necháme 45 min vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na vymastený plech. Na cesto poukladáme odkvapkané slivky.

Posýpka: na tanier dáme preosiatu hrubú múku s cukrom, nakvapkáme rozpustené maslo a premiešame tak, aby sa urobili malé hrčky. Posýpku necháme stuhnúť a prstami hrudky postláčame tak, sme dostali vločky. Povrch neupečeného koláča posypeme posýpkou a necháme dobre nakysnúť (približne 20 min). Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Vychladený koláč chutí najlepšie s pohárom čerstvého mlieka.