Suroviny (1 plech): Cesto: 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, tuk, hr. múka na vysypanie a vymastenie plechu.
Plnka: 250 ml šľahačkovej smotany, 1 bal. vanilínového cukru, 2 tégliky kyslej smotany 2 PL práškového cukru, ľubovoľné čerstvé či kompótové ovocie (kivi, broskyne, maliny, jahody..).
Poleva: 500 ml vody, 1 Zlatý klas, 2 bal. práškového džúsu s príchuťou kivi
Postup: Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme, primiešame múky, cesto vylejeme na vymastený, vysypaný plech, pečieme pri 180 st 25 m.
Plnka: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, zašľaháme kyslé smotany, práškový cukor. Na upečený, vychladnutý plát navrstvíme plnku, poukladáme na ňu ošúpané plátky ovocia. ovocia. Uložíme do chladu. Poleva: Necháme zovrieť 300 ml body s práškovým džúsom, do vrúcej zmesi rozhabarkujme Zlatý klas, prevaríme, necháme takmer vychladnúť, vlažnou polevou potrieme povrch koláča, dáme stuhnúť do chladu, potom nakrájame na štrvorce.