Suroviny (8 porcií): Cesto: 350 g hladkej múky, 375 g práškového cukru, 1 PL mletej škorice, 3 vajcia, 250 ml oleja, 3 kusy veľkej očistenej, nastrúhanej mrkvy, 170g posekaných vlašských orechov, maslo hrubá múka na formu.
Mascarpone krém: 250 g mascrapone 50 g práškového cukru, 1/2 ČL prášku do pečiva, dreň z 1 struku vanilky, šťava a kôra z 1 citróna
Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej, múku prášok do pečiva, škoricou, vareškou vmiešame mrkvu, orechy. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou, nalejeme cesto. Pečieme pri 170 st 30 min. V miske vymiešame mascarpone, cukrom, vanilkovú dužinou, kôru, šťavu z citróna. Chladný potrieme krémom, nakrájame.