Suroviny (4 osoby): Cesto: 320 g hladkej múky, 60 g masla izbovej teploty, 100 g práškového cukru, 1 vajce, maslo, hrubá múka na plech.

Plnka: 6 žĺtkov, 20 g javorového sirupu, 110 g hnedého cukru, 60 g šľahačky, 50 g roztopeného masla, 250 g pekanových orechov orestovaných nasucho na panvici

Postup: Do misy dáme, múku, cukor, vajce, rukou vypracujeme hladké cesto, nemiesime dlho, aby sa cesto nenaťahovalo. Zabalíme ho do fólie, dáme na 1 h. do chladničky. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou, cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký kruh, ktorý dáme do formy, pečieme pri 200 st 20 min.

Plnka: Zmiešame v mise žĺtky, sirup, cukor, šľahačku, maslo, orestované orechy. Zmes nalejeme na predpečený koláč, pečieme ešte 30 min dozlatista. Podávame so šľahačkou.