Suroviny (2 plechy): 150 g hladkej múky, 100 g hrubej múky, 170 g masla, 3 varené žĺtky, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 surový žĺtok, 1 ČL prášku do pečiva.
Plnka: 150 g kryštálového cukru, 4 PL vody, 150 g mletých vlašských orechov, 2 PL rumu, čokoládová poleva
Postup: Do preosiatej múky rozdrobíme maslo, dáme pretlačené vaječné žĺtky, sirupový žĺtok, práškový, vanilínový cukor, prášok do pečiva. Vymiešame, necháme 1/2 h na chladnom mieste. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, formičkou vykrájame kolieska, ukladáme ich na plech ďalej od seba, pečieme 10 min pri 180 °C. Vodu s cukrom povaríme, pridáme orechy necháme vychladnúť, do vychladnutej zmesi dáme rum. Plnkou spájame 2 kolieska, potomčiastočne namočíme do čokoládovej polevy.