Suroviny: Cesto:5 vajec, 200 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dl vody, 1 dl olej, 2 PL kakaa. Krém: Zlatý klas, O,5 l mlieka, vanilkový, kryštálový cukor 100 g, citrónová aróma, O,5 l šľahačky, 10 plátkov želatíny, 150 g mletého maku
Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej, vodu, kakao, preosiatu múku, prášok do pečiva. Vyšľaháme bielka, primiešame k cestu, ktoré dáme na pomúčený plech, pečieme pri 150 °C 40 min. Po vychladnutí natrieme krém 10 plátkov želatíny dáme do studenej vody napučať, vytlačíme vodu, roztápame až po bod varu, nanesieme do vychladnutého vanilkového krému, do ktorého pridáme mak, citrónovú arómu, dáme stuhnúť, nanesieme s vyšľahanou šľahačkou na korpus, necháme cez noc stuhnúť. Ozdobíme.