Suroviny (40 kusov): 280 g hladkej múky, 140 g masla, 80 g práškového cukru, 3 žĺtky, 200 g práškového cukru, 140 g mletých orechov, polovice vlašských orechov na ozdobu (40 kusov)
Postup: Na dosku nasypeme cukor, pridáme múku, žĺtky, na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, vypracujeme hladké cesto, dáme na 20 min do chladničky. Z bielka a cukru vyšľaháme sneh, primiešame mleté orechy. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 - 4 cm, povykrajujeme kolieska s priemerom 3 - 4 cm, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cukrárenským vrecúškom striekame na kolieska orechový sneh, navrch položíme polovicu orecha. Pečieme elektrická rúra 170, teplovzdušná 150 °C, plynová stupeň 2, čas 15 - 20 min. Ak je cesto sypké, pridáme 1 žĺtok alebo 2 - 3 PL vody.