Suroviny (1 koláčová forma): Cesto: 250 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 100 g rozpusteného masla, štipka soli.

Plnka: 120 g zmäknutého masla, 150 g medu, 300 g posekaných vlašských orechov, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 100 ml sladkej smotany, 50 ml rumu, práškový cukor na zdobenie

Postup: Na doske zmiešame preosiatu múku s cukrom, štipkou soli, pridáme celé vajce, žĺtky, rozpustené maslo. Na pomúčenej doske vypracujeme mäkké, vláčne cesto, zabalíme ho do utierky (mikroténového vrecúška), 1 h necháme odpočívať v chladničke, potom ho rozvaľkáme, vyložíme ním stredne veľkú koláčovú formu. Na sporáku mierne zohrejeme maslo, med, pridáme práškový cukor, žĺtky, smotanu, rum posekané orechy, premiešame. Na cesto navrstvíme orechovú zmes, pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C.