Suroviny (16 rezov): 3/4 šálky paradajkovej šťavy, 1/4 šálky vody, 2/3 šálky nesladeného kakaa, 2 1/4 šálky polohrubej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, 1 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky rastlinného oleja, 3 veľké vajcia, 1 1/2 ČL vanilkovej esencie.
Poleva: 30 g čokolády na varenie, 2 PL plnotučného mlieka, 1 PL nesladeného kakaa, 120 g netučného krémového tvarohu, 2,5 šálky preosiateho práškového cukru, 1/2 šálky malinového džemu, tuk na vymastenie foriem
Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. 2 okrúhle formy s priemerom 23 cm vymastíme. V panvici zohrejeme paradajkovú šťavu s vodou, prišľaháme kakao, aby zmes bola hladká, odstavíme z ohňa. V mise zmiešame múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, soľ. V inej mise zmiešame cukor, olej, vajcia 1 ČL vanilkovej esencie, pridáme kakaovú zmes, múčnu zmes, spracujeme na cesto. Rozdelíme do foriem, pečieme 25 - 30 min, až zapichnuté špáradlo je čisté. Formy preložíme na mriežku, necháme 10 min chladnúť, potom korpusy vyklopíme, necháme vychladnúť. Mlieko zohrejeme, rozpustíme v ňom čokoládu, vyšľaháme dohladka, pridáme kakao, potom primiešame tvaroh, zvyšok vanilkovej esencie, práškový cukor, premiešame. Jeden korpus položíme na veľký plytký tanier, natrieme džemom, priložíme druhý korpus, natrieme polevou.