Suroviny (na 1 okrúhlu formu): 125 g masla, 250 g hladkej múky, 80 ml mlieka, 60 g práškového cukru, postrúhaná kôra z 1/2 citróna,1 kg višní (mrazených alebo z kompótu), 1 balíček škoricového cukru, 4 PL strúhanky, 4 PL mandlí, tuk, hrubá múka
Postup: Zmäknuté maslo, postrúhanú citrónovú kôru, studené mlieko zmiešame s preosiatou múkou, cukrom, vypracujeme cesto, odložíme do, chladničky odpočívať. Po 20 min ho vyklopíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme do tvaru kruhu, preložíme do vymastenej, vysypanej koláčovej formy. Škoricový cukor zmiešame so strúhankou a s lupienkami mandlí. Polovicou tejto zmesi posypeme cesto vo forme, na to poukladáme odkôstkované višne, na ne nasypeme zvyšok mandľovej posýpky a koláč upečieme v rúre vyhriatej na 180 st.C.
Podávame teplý s vanilkovou zmrzlinou alebo studený s pudingom.