Suroviny (na 1 plech s vyšším okrajom):
Cesto: 1,2 čerstvých alebo zaváraných vykôstkovaných višní, 5 vajec, 250 g mäkkého masla, 200 g kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 250 g hladkej múky, 1 balíček a 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 2 PL kakaa, 2 PL rumu, ruk na plech, soľ.
Krém: 1 balíček vanilínového pudingu, 500 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 200 g mäkkého masla, 2 - 3 PL čerešňovice alebo vaječného koňaku. Poleva: 200 g čokolády na varenie
Postup: Plech vymastíme, rúru predhrejeme na 180 °C, višne necháme odkvapkať. Na cesto oddelíme bielky od žĺtkov, tie vymiešame s maslom, 150 g kryštálového cukru, s vanilínový cukrom. Múku premiešame s kypriacim práškom, preosejeme na žĺtkovú zmes, premiešame. Z bielkov zo soľou vyšľaháme sneh, opatrne pridáme do cesta. Polovicu z neho dáme na plech, vyhladíme. Do druhej polovice vmiešame zvyšný cukor, kakao, rum. Čokoládové cesto natrieme na svetlé, vyhladíme. Višne rovnomerne rozložíme po ceste. Pečieme 40 - 50 min. Prikryjeme utierkou a cez noc necháme vychladnúť. Pudingový prášok rozmiešame so 100 ml mlieka a s cukrom. Zvyšné mlieko necháme zovrieť, vmiešame doň pudingovú zmes. Puding za stáleho miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho pretlačíme cez sito. Maslo vyšľaháme do penista, puding a koňak alebo čerešňovicu po PL zašľahávame do krému. natrieme ho na ručník, odložíme na chladné miesto. Čokoládu rozohrejeme, pridáme tuk, premiešame. Polevu necháme vychladnúť, až je vlažná nalejeme ju na múčnik, rozotrieme. Keď poleva trochu stuhne, vidličkou na nej urobíme vlnkový vzor. Múčnik uložíme do chladu, až stuhne, krájame ho na obdĺžniky.