Suroviny (12 porcií): 5 hrušiek masloviek, 200 g hladkej múky, 120 g masla, soľ, 1 bielok, múka na dosku
Krém: 120 ml kyslej smotany, 3 žĺtky, 100 g kryštálového cukru, 30 g hladkej múky
Mrvenička: 60 g kryštálového cukru, 1/2 ČL mletej škorice, 75 g hladkej múky, 60 g masla
Postup: K múke pridáme štipku soli, mäkké maslo, zmes rozmixujeme až vzniknú jemné hrudky. K cestu pridáme 2 PL vody, opäť premixujeme, až je cesto hladké. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme do tortovej formy s priemerom 23 cm vyloženej papierom na pečenie. Prebytočné okraje zrežeme, korpus dáme piecť na 20 min do vyhriatej rúry. Predpečený plát potrieme bielkom a ešte na 1 min vložíme do rúry. Očistíme hrušky, pokrájame na plátky. Zo smotany, žĺtkov, cukru, múky vymiešame hladký krém. Na upečený korpus položíme hrušky, zalejeme krémom, pečieme ešte 25 - 30 min. Z masla, múky, cukru, škorice pripravíme mrveničku, ktorou upečený koláč posypeme. Zakryjeme alobalom a ešte na 2 - 3 min vložíme do vyhriatej rúry.