Suroviny (70 ks): 450 g hladkej múky Špeciál, 100 ml mlieka, 40 g droždia, 2 vajci, 250 g rastlinného tuku.
Plnka: 300 g tvarohu, 1 žĺtok, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor
Postup: Múku, mlieko, droždie, vajce, 3 žĺtky vymiesime, pridáme postrúhaný tuk. Dôkladne vypracujeme cesto, necháme 12 h odležať v chlade. Potom vyvaľkáme tenší plát, z ktorého vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm. Tvaroh, žĺtok, práškový, vanilkový cukor vymiešame dohladka. Plnku dáme na kolieska, potrieme rozšľahaným vajcom. Navrch poukladáme ešte malé štvorčeky cesta. Koláčiky položíme na vymastený plech, dáme do vyhriatej rúry upiecť (elektrická 180 teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 30 - 35 min).