Suroviny (pre celú rodinu): 120 g masla, 3 žĺtky, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 350 ml mlieka, 20 g kakaa, 250 g práškového cukru, šťava z 1 citróna

Postup: Maslo vymiešame s 120 g práškového cukru, 3 žĺtkami do peny. Z bielkov, 60 g cukru ušľaháme sneh, ktorý vmiešame do maslovej peny. Postupne pridávame mlieko (300 ml), preosiatu múku s práškom do pečiva. Kakao rozmiešame s 50 ml mlieka a vmiešame do polovice hmoty. Do vymastenej, vysypanej formy dávame striedavo bielu a tmavú hmotu. Pečieme: elektrická rúra 175, teplovzdušná 155 st, plynová stupeň 3, čas pečenia 30 min. Vychladnutý koláč polejeme citrónovou polevou, pripravenej z niekoľkých PL citrónovej šťavy a 250 g práškového cukru.