Suroviny (pre celú rodinu): Cesto: 5 bielkov, 400 g práškového cukru, 200 g pomletých vlašských orechov, 4 PL strúhanky.

Plnka: 3 vajcia, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 375 g masla. Poleva: 1 rastlinný tuk, 200 g čokolády na varenie

Postup: Nad parou šľaháme 5 bielkov. Po PL postupne pridávame práškový cukor, ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme orechy a strúhanku, premiešame. Hmotu dáme do mikroténového vrecka alebo strojčeka a striekame na plech vyložený papierom na pečenie rožky. Upečieme (usušíme) ich vo vyhriatej rúre pri miernej teplote, necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme 3 vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo, po PL pridávame vychladnutú zmes. Vypracujeme hladký krém, ktorý nastriekame na vychladnuté rožky a namáčame ich v čokoládovej poleve.