Suroviny: 350 g polohrubej múky, 220 g masla (Hera, Palmarin) 20 g kvasníc, 3 - 4 PL polotučného mlieka, 3 žĺtky.

Plnka: 3 žĺtky, 200 g na jemno pomletých orechov, 30 g masla, 200 g práškového cukru, 1/8 l polotučného mlieka, 1 PL vanilkového pudingu, 1 balíček vanilkového cukru, marhuľový alebo iný lekvár

Postup: Z mlieka kvasníc, 1 kocky cukru pripravíme kvások. Pridáme maslo, múku, žĺtky, vypracujeme cesto, rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme, prenesieme na pripravený plech, natrieme lekvárom. Mlieko žĺtky práškový cukor, rozpustené maslo, pudingový prášok zmiešame, túto plnku rozotrieme na lekvár, prikryjeme ďalším plátom vyvaľkaným z 2 časti cesta, upečieme v mierne vyhriatej rúre. Vyšľaháme sneh z bielkov a cukru nad parou, natrieme na upečený ešte teplý povrch múčnika, posypeme sekanými orechmi. Krájame vychladnutý múčnik.