Suroviny: 6 vajec, 3 PL práškového cukru, po 3 PL hrubej a hladkej múky. Jahodová šľahačka: P,5 l šľahačky, 2 stužovače šľahačky, 500 g jahôd, 2 PL práškového cukru
Postup: Z bielkov vyšľaháme sneh, po lyžiciach primiešame cukor, žĺtky, múku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečený plát hneď vyklopíme na pocukrovanú utierku, stiahneme papier, spolu s utierkou zvinieme. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme jahodovou šľahačkou, znova stočíme. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou a celými jahodami. Jahodová šľahačka: Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi, pridáme práškový cukor, došľaháme. Primiešame umyté, odkvapkané pokrájané jahody.