Suroviny (10 kusov): Cesto: +25 g masla, 250 ml vody, 150 g hladkej múky, 4 vajcia. Krém:450 ml smotany na šľahanie, 2 PL koňaku, čokoládová poleva (polotovar)

Postup: Rúru vyhrejeme na 200 °C. Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Do menšej rajnice dáme maslo a vodu a pri miernej teplote miešame, kým sa maslo neroztopí. Keď začne voda vrieť, hrniec odstavíme. Do vody prisypeme múku a rýchlo miešame, kým cesto nezhustne. Potom po jednom pridáme vajcia a rozmiešame. Cesto musí byť hladké a hodvábne. Podľa tanierika s priemerom 17,5 cm si vyznačíme na plechu 10 kruhov. Do stredu každého dáme cesto, tak aby vzniklo koliesko. Pečieme 40 min dozlatista, potom vypneme rúru, plech tam ešte necháme 15 min. Vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Zúbkovaným nožom venčeky prekrojíme. V malej nádobe vyšľaháme šľahačku, pridáme koňak. Zmesou naplníme kolieska. Pritlačíme vrchnú časť cesta. Zohrejeme čokoládovú polevu a polejeme ňou kolieska. Ak nepodávame hneď, dáme do chladničky.