Suroviny (2 plechy): 500 g hladkej múky, 125 ml mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 30 g droždia, 220 g masla, žĺtok na potretie, štipka soli, 220 g masla, hrubý kryštálový cukor na ozdobu
Postup: Múku dáme do misy, uprostred urobíme jamku. V 50 ml vlažného mlieka s 1 ČL rozpustíme droždie. Vlejeme do misy s múkou, zasypeme múkou z okrajov. Prikryjeme,a na teplom mieste necháme 15 min kysnúť. V hrnčeku zohrejeme 50 g masla, necháme vychladnúť. Pridáme ho do kvásku so zvyšným cukrom, soľou, mliekom a vymiesime pružné cesto. Prikryté necháme kysnúť 30 min na teplom mieste a potom uložíme na 15 min na chladné miesto. Zvyšné maslo vyšľaháme dopenista. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a potrieme asi 1/5 masla, preložíme a rozvaľkáme. Postup opakujeme, kým neminieme všetko maslo a po každom rozvaľkaní dáme cesto na 20 min do chladu: Rúru predhrejeme na 180 °C, plechy vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 20 dielov a z každého ušúľame tenký valček. Z nich upečieme praclíky, potierame žĺtkom, posypeme hrubým kryštálovým cukrom a pečieme 15 min do zlatohneda.