Suroviny (1 plech): 60 g masla, 80 g múky, štipka soli, 2 vajcia

Plnka guacamole: 1 konzerva bielej fazule, 2 avokáda, 1 paradajka 1 červená cibuľa, 1/2 šalátovej uhorky, 1 strúčik cesnaku, šťava z 1 citróna, soľ, kajenské korenie, niekoľko šalátových listov

Postup: Do hrnca dáme zovrieť 150 ml vody, maslo a soľ. Vsypeme všetku múku a miešame tak dlho kým sa cesto neoddeľuje od dna. Hrniec odstavíme a cesto necháme vychladnúť. Potom zašľaháme vajcia el. šľahačom, kým cesto nie je hladké. Rúru predhrejeme na 220 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme na plech 6 kopčekov s priemerom 7,5 cm. Veterníky pečieme 18 - 20 min. Zmixujeme fazuľu, dužinu avokáda vyškriabeme lyžičkou do misy a roztlačíme vidličkou. Pridáme fazuľovú kašu, citrónovú šťavu a premiešame. Paradajky, uhorku a cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme. Všetko dáme do zmesi, premiešame a dochutíme soľou a kajenským korením. Veterníky jemne narežeme, naplníme plnkou, ozdobíme šalátovými listami.