Suroviny (40 ks): 3 bielky, štipka soli, asi 200 g práškového cukru, asi 200 g mletých orechov, maslo na vymastenie plechu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. Do misy dáme bielky, štipku soli a za stáleho šľahania postupne prisýpame práškový cukor. Šľaháme, kým krém nie je dostatočne hustý a cukor sa úplne nerozpustí. Krém by nemal tiecť, ale nemal by byť ani veľmi pevný. Vmiešame orechy. Hotové cesto by malo byť hustejšie. Plech natenko vymastíme maslom. Na vymastený polech nanášame 2. ČL v dostatočnej vzdialenosti od seba menšie kôpky, radšej vyššie ako širšie. Makrónky vložíme do predhriatej rúry, pečieme približne 10 min, vyberieme z rúry, keď je povrch svetlohnedý. Orechy môžeme nahradiť strúhaným kokosom, prípadne do bielkov zamiešať polovicu orechov a polovicu kokosu.