Suroviny (pre celú rodinu): Cesto: 6 vajec, 150 g práškového cukru, PL kakaa, 150 g polohrubej múky, O,5 bal. kypriaceho prášku Krém: 300 ml mlieka, 3 PL polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 250 g masla, 1 vanilkový cukor

Na ozdobenie: marhuľový džem, 3 banány, horká čokoláda

Postup: Cesto: Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme dopenista, postupne pridáme žĺtky, preosiatu polohrubú múku s kypriacim práškom a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme. Ešte teplé cesto potrieme marhuľovým džemom a dáme vychladnúť. Na vychladnuté cesto poukladáme kolieska banánov.

Krém: Z mlieka a polohrubej múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme za občasného premiešavania vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Do maslového základu postupne pridávame vychladnutú kašu, všetko dobre premiešame. Krém opatrne natrieme na banánovú vrstvu. Ozdobíme postrúhanou čokoládou alebo čokoládovou polevou. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.