Suroviny (35 kusov): 140 g hladkej múky. 1/2 ČL jedlej sódy, 1/2 ČL soli, 80 g ovsených vločiek, 50 g masla, 150 g jemného hnedého cukru, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 5 PL nízkotučnej kyslej smotany, 120 g čokolády

Postup: Zmiešame preosiatu múku, sódu, soľ a ovsené vločky. V druhej mise mixérom vyšľaháme maslo s práškovým hnedým cukrom. Pridáme vajcia a vanilkovú esenciu a šľaháme 3 minúty. Potom vmiešame kyslú smotanu, múčnu zmes s kúskami čokolády. Plechy vyložíme papierom na pečenie. Vrchovaté ČL cesta kladieme na plech 5 cm od seba. Pečieme asi 10 min v rozohriatej rúre pri 180 °C. Koláčiky necháme 2 min vychladnúť na plechu a potom ich preložíme na cukrárenskú mriežku.