Suroviny (8 - 10 porcií): 200 g masla, 120 g hnedého cukru, 250 g práškového cukru, kôra z 1 citróna, 2 vajcia 330 g hladkej múky, 1 al/2 ČL kypriaceho prášku, 125 ml mlieka, štipka soli, 1 kg sliviek
Postup: Rúru predhrejeme na 170 °C. Na plech dáme 4 PL masla a nahrejeme ho v rúre, kým sa nerozpustí. Plech vyberieme z rúry a rozpustené maslo rovnomerne posypeme hnedým cukrom. Na vrstvu cukru poukladáme vedľa seba odkôstkované slivky. Cesto: Zvyšné maslo vymiešame s cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou dopenista. Pridáme vajcia a striedavo pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a so soľou a mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré stierkou rovnomerne rozmiestnime na slivky. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Elektrická rúra 170, teplovzdušná 150 °C, plynová stupeň 3.