Suroviny (12 porcií): Cesto: 300 g hladkej múky, pol ČL soli, 12 g droždia, 7 - 8 PL mlieka, kryštálový cukor, 50 g tuku.
Plnka: 1,2 kg cibule, 200 g anglickej slaniny, 2 PL rasce, 500 ml kyslej smotany, 250 g nastrúhaného syra, mleté biele a čierne korenie
Postup: Cesto: Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme kvások pripravený s trocha mlieka, droždia a štipky cukru. Primiešame zmäknutý tuk, vypracujeme hladké cesto, dáme do tepla vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme na pripravený plech.
Plnka: Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme kolieska cibule osolíme a dusíme 10 minút. Zmes rozložíme na cesto a posypeme rascou. Smotanu ochutíme soľou, korením a dobre premiešame. Vylejeme ju na vrstvu cibule a celú plochu posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Elektrická rúra 180, teplovzdušná °C, plynová stupeň 3, Čas pečenia 30 - 35 minút.