Suroviny (pre 4 osoby): Cesto: 200 g hladkej múky, 150 g rastlinného tuku, 2 PL vody, štipka soli
Plnka: 500 g cukín, 3 vajcia, 125 ml smotany, 100 g nastrúhaného syra, (ementálu), 50 g vlašských orechov, 3 strúčiky cesnaku, muškátový oriešok, biele korenie, soľ
Postup: Z múky, tuku, soli a vody vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do igelitového vrecka a vložíme na 30 minút do chladničky. Cukiny umyjeme, nakrájame na plátky a sparíme horúcou vodou. Vajce vyšľaháme so smotanou a nastrúhaným syrom. Zmes ochutíme soľou, korením, cesnakom a nastrúhaným muškátovým orieškom. Koláčovú formu vymastíme tukom, krehké cesto opatrne vyvaľkáme, vložíme do formy a predpečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút. Cesto vyberieme, prikryjeme odkvapkanými plátkami cukiny a posypeme vlašskými orechmi. Koláč zalejeme smotanou a pečieme 20 minút. Servírujeme teplý.