Suroviny (pre celú rodinu):
Cesto: 8 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1- 2 PL kakaa
Vanilkový krém: 170 g Hery, 80 g Zlatého klasu, 500 ml mlieka, 50 g kryštálového cukru, 50 g vanilkového cukru, 1 - 2 PL kakaa, rumová aróma
Orechový krém: 70 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 50 g vanilkového cukru, kôra z 1 citróna, mlieko, rumová aróma
Na ozdobenie: 6 kivi, 200 g jahôd, 750 ml smotany na šľahanie, 1 stužovadlo do šľahačky, čokoláda
Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku a kakao. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme z neho 2 pláty. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 15 - 17 minút.
Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypeme kryštálový a vanilkový cukor, necháme zovrieť a pridáme Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešame Heru a krém dochutíme krémovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrieme polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice vmiešame kakao. Na krém rozložíme pokrájané jahody a na ne položíme druhý plát cesta. Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešame a zmes sparíme takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol rozotierateľný krém. Vychladnutý krém natrieme na vrchné cesto. Naň navrstvíme vanilkovo - kakaový krém. Navrch rozotrieme polovicu šľahačky so stužovačom, poukladáme pokrájané kivi a natrieme druhou časťou šľahačky. Rez ozdobíme postrúhanou čokoládou.