Suroviny (pre celú rodinu): 125 g masla alebo rastlinného tuku,, 250 g hladkej múky, 80 ml mlieka, 80 g práškového cukru, postrúhaná kôra z pol citróna, 1 kg višní ( môžu byť aj mrazené), 1 balíček škoricového cukru, 4 lyžice strúhanky, 4 PL mandlí

Postup: Zmäknuté maslo, postrúhanú citrónovú kôru a studené mlieko zmiešame s preosiatou múkou a cukrom a vypracujeme cesto. Nehnetieme. Cesto odložíme do chladničky odpočívať. Asi po 20 minútach cesto vyklopíme na mierne pomúčenú dosku, rozvaľkáme do tvaru kruhu a preložíme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Škoricový cukor zmiešame so strúhankou a lupienkami mandlí. Polovicou tejto zmesi posypeme cesto vo forme. Na mandľovú posýpku poukladáme umyté odkôstkované višne. Na višne nasypeme zvyšok mandľovej posýpky. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 35 minút. Koláč podávame ešte teplý s vanilkovou zmrzlinou alebo vychladnutý so šľahačkou, prípadne vanilkovým pudingom.