Suroviny (20 porcií): 10 vajec, 450 g práškového cukru, šťava z 1 citróna. 110 g polohrubej múky, 120 g Solamylu

Plnka: 700 ml mlieka, 4 PL Solamylu, 1 smetol, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, šťava z 2 citrónov.

Poleva: 200 g práškového cukru, 1 ČL vlažnej vody, šťava z 1 citróna

Postup: Cesto: Žĺtky vymiešame s 250 g práškového cukru dopeniusta. Potom pridáme šťavu z 1 citróna. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame doň zvyšok cukru. Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme sneh, preosiatu múku a Solamyl. Cesto rozdelíme na tri časti a každú upečieme na samostatnom plechu vyloženom mastným papierom. Upečené cestá necháme vychladnúť. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 12 m. Krém: V mlieku vymiešame 4 PL maizeny (Solamylu) a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame Smetol s práškovým a vanilínovým cukrom. K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu z 2 citrónov a všetko dobre premiešame. Na plát cesta navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému.

Citrónová poleva: V miske vymiešame preosiaty práškový cukor s vlažnou vodou a citrónovou šťavou dohladka. Zákusok zakončíme 3. plátom, ktorý potrieme citrónovou polevou a necháme stuhnúť.