Suroviny (24 kúskov): 1 kg ovocia, 250 g masla alebo margarínu, 250 g práškového cukru, 5 vajec, 400 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, minerálnu vodu podľa potreby, 50 g kakaového prášku, 1 ČL rumu, 100 g nasekaných vlašských orechov
Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie. Ovocie prepláchneme pod studenou vodou, necháme odkvapkať, podľa potreby nakrájame. Elektrickým šľahačom dopenista vyšľaháme maslo s cukrom. Po jednom vmiešame celé vajcia a dôkladne vyšľaháme. Vareškou postupne primiešame múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. a pridáme toľko minerálnej vody, aby sme dostali vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve časti, do jednej primiešame kakao, do druhej rum. Tmavé cesto rozotrieme na plech, posypeme polovicou ovocia a orechov, naň vylejeme svetlé cesto a posypeme zvyšnými orechmi a ovocím. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a podávame.