Suroviny (pre 8 osôb): 450 g jahôd, 450 g očistenej rebarbory, 175 g práškového cukru, 45 g hladkej múky, 15 g masla

Dvojité krehké cesto: 300 g hladkej múky, 1 ČL soli, 175 g masla, 4 PL studenej vody, 1 PL mlieka

Postup: Očistené jahody a rebarboru nakrájame na menšie kúsky, vložíme ich do misy a zasypeme cukrom. Cesto: V mise zmiešame múku so soľou, rukami ju spracujeme s maslom. Postupne pridávame vodu a miešame, aby vzniklo hladké cesto. Rozdelíme ho na dve nerovnako veľké časti. Dve tretiny cesta rozvaľkáme na kruh s priemerom 40 cm. Potom cesto preložíme do plytkej okrúhlej misy z ohňovzdorného skla s hĺbkou 4 cm a priemerom 20 - 25 cm. Prečnievajúce časti odstrihneme tak, aby prečnievali cez okraje iba 4 cm. Potom nádobu naplníme jahodami a rebarborou. Maslo pokrájame a poukladáme na plnku Zvyšok cesta rozvaľkáme a narežeme na pásiky, ktoré poukladáme na koláč v tvare mriežky a prečnievajúce časti odrežeme. Mriežku potrieme mliekom. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 220 °C asi 50 min. Po 30 min koláč zakryjeme alobalom, aby nezhnedol.