Suroviny (pre celú rodinu): 350 g hladkej múky, 1 vajce, 20 g droždia, 200 ml mlieka, 1 lyžička soli. 1 lyžička kryštálového cukru, 100 ml oleja, 1 mladá cibuľka s vňaťou

Klobásová plnka: 80 g klobásy, 80 g údenej slaniny, 150 g cibule

Vajíčková plnka: 20 g údenej slaniny, 4 vajcia, drvená rasca, soľ

Postup: Droždie rozdrobíme v troške vlažného mlieka s cukrom, premiešame a necháme kvások vzísť. V múke rozmiešame vajce, soľ, olej, pridáme kvások a prilejeme zvyšok mlieka. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme ich a každú dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Slaninu a klobásu pokrájame, upražíme, pridáme posekanú cibuľu a ešte chvíľu pražíme. Zmes rozložíme na jedno cesto, na druhú plnku najprv poškvaríme nadrob pokrájanú slaninu, pridáme vajcia, premiešame, ochutíme soľou a drvenou rascou. Riedku vajíčkovú zmes rozotrieme na druhé cesto. Oba koláče upečieme vo vyhriatej rúre a hotové posypeme pokrájanou mladou cibuľkou. Elektrická rúra 185 °C, teplovzdušná 1760, plynová stupeň 3. Čas pečenia 20- 25 minút.