Suroviny: 250 g masla alebo ztuženého tuku, 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 4 žĺtky, vrecúško kypriaceho prášku do pečiva.
Plnka: 1,2 kg sliviek, 3 PL kryštálového cukru, vrecúško vanilínového cukru. Sneh: 4 bielky, 120 g práškového cukru
Postup: Múku preosejeme na dosku a zmiešame spolu s práškom do pečiva. Do stredu dáme nakrájané maslo, preosiaty práškový cukor, žĺtky a rýchlo spracujeme cesto. Rozvaľkáme ho a pomocou valčeka prenesieme na plech. Okraje naddvihneme a pritlačíme a zarovnáme s okrajmi plechu. Slivky umyjeme, rozpolíme a vykôstkujeme. Ak sú väčšie, pokrájame ich na štvrťky. Naukladáme ich na cesto a jemne posypeme kryštálovým cukrom a vanilkou. Podľa sladkosti ovocia môžeme pridať cukor, alebo ho použiť menej. Koláč upečieme. Keď zdvihnuté okraje začnú ružovieť, koláč vyberieme a na slivky natrieme tuhý sneh z bielkov a cukru. Dopečieme v rúre.