Suroviny (4 porcie):
Cesto: 100 g Hery, 120 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 4 vajcia, 100 g mletého maku 70 g hladkej múky
Krém: 300 g čerstvých jahôd, 250 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 500 g kyslej smotany, 20 g mletej želatíny, 1 lyžica citrónovej šťavy
Na ozdobenie: 200 g čerstvých jahôd, 1 balíček červeného tortového želé
Postup: Mäkkú Heru vymiešame s 30 g práškového cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom dopenista. Postupne pridáme žĺtky. Bielky vyšľaháme s 90 g práškového cukru dotuha. Sneh po častiach zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec zapracujeme do masy zmes pomletého maku a múky. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Elektrická rúra 185 °C, teplovzdušná 165, plynová stupeň 3. Čas pečenia 25 minút. Citrónovú šťavu zmiešame s 50 ml vody a vsypeme do nej želatínu. Necháme ju asi 1 minútu napučať a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu ochutíme vanilínovým a práškovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu, pokrájané jahody a primiešame rozpustenú želatínu. Jahodový krém natrieme na vychladnutý plát cesta a zákusok dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky. Na stuhnutý krém rozložíme plátky jahôd, zalejeme vlažným tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale (prášok rozpustíme vo vode, povaríme, necháme vychladnúť). Zákusok krájame, keď želatína stuhne.