Suroviny (pre celú rodinu): 5 vajec, 250 g kryštálového cukru, 100 ml oleja, 100 ml vody, 250 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok

Ananásová želatína: 1 väčšia konzerva ananásu, 100 g kryštálového cukru, šťava z jedného citróna, 2 balíčky Zlatého klasu

Tvarohový krém: 500 g tvarohu, 2 balíčky vanilínového cukru, 100 g kryštálového cukru, 1 kyslá smotana, 100 ml mlieka, 1 balíček mletej želatíny

Postup: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Elektrická rúra 200 °C, teplovzdušná 180, plynová stupeň 3. Čas pečenia 20 - 25 minút.

Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodu asi na 750 ml. Vmiešame dva Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citróvou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Na vychladnuté cesto poukladáme nakrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.

Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame (alebo rozmixujeme). Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (5 - 10 minút). Vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme, zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu. Zákusok necháme stuhnúť na chladnom mieste, potom krájame na rezy.