Suroviny: 7 vajec, 7 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1/4 lyžičky kypriaceho prášku, 2 PL oleja

Krém: 300 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 1 Zlatý klas, 7 PL polohrubej múky, 150 g masla

Karamelová šľahačka: 500 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice kryštálového cukru

Ozdoba: čerstvé jahody, postrúhaná čokoláda

Postup: Bielky s cukrom dotuha vyšľaháme, po jednom pridáme žĺtky a šľaháme 5 - 10 minút do hustej peny. Po častiach primiešame múku, preosiate kakao, kypriaci prášok a olej. Cesto prelejeme do silikónovej formy tvaru srdca (objem 2 l) a vo vyhriatej rúre upečieme. elektrická rúra 185 °C, teplovzdušná 165 °C., plynová stupeň 3. Čas pečenia 30 - 40 minút. Cukor na krém necháme v hlbšom hrnci skaramelizovať do svetlohneda a zalejeme ho polovicou mlieka. Karamel necháme rozvariť, potom primiešame múku vo zvyšnom mlieku rozhabarkovanú múku so Zlatým klasom. Varíme 2 - 3 minúty na hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. K vlažnej kaši prišľaháme maslo. Upečený vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, naplníme karamelovým krémom a opäť zlepíme. Krémom natrieme aj celý povrch (i boky torty). Na boky torty na nanesieme postrúhanú čokoládu, vrch zdobíme jahodami a karamelovou šľahačkou. Pripravíme ju z dvoch lyžíc cukru, ktoré necháme skaramelizovať, zalejeme 2 - 3 lyžicami vody a rozvaríme na hustú kašu. Smotanu vyšľaháme, pridáme k nej 1 - 2 lyžice vychladnutej karamelovej kaše a došľaháme.