Suroviny: 100 g masla, 250 g polohrubej múky, 20 g droždia, 125 g práškového cukru štipka soli, 1 vajíčko, 60 ml vlažného mlieka, 100 g najemno nasekaných orechov, 125 g hrozienok, rum, 1 jablko, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, maslo na vymastenie a múku na vysypanie formy

Postup: Hrozienka zalejeme rumom, aby boli ponorené. Maslo rozpustíme. Do misy dáme múku, cukor, štipku soli, vajíčko, droždie, ktoré sme rozmiešali vo vlažnom mlieku. Nakoniec pridáme vlažné maslo a vypracujeme mäkšie cesto. Miesime, kým nie je lesklé, vymiesené je, keď sa nelepí na misu. Necháme vykysnúť na teplom mieste, do vykysnutého cesta primiešame orechy a zliate, odkvapkané hrozienka. Jablko umyjeme ošúpeme, najemno nastrúhame, premiešame s citrónovou šťavou a vmiešame do cesta. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou, vlejeme cesto, povrch zarovnáme. Rúru predhrejeme na 180 °C, bábovku necháme zatiaľ ďalej kysnúť. V predhriatej rúre pečieme 50 - 60 minút. Či je upečená zistíme tak, že špáradlo zapichneme do stredu ak na ňom po vytiahnutí neostalo cesto, je hotová. Vyberieme ju z rúry, necháme trochu odpočinúť a vyklopíme. Vychladnutú môžeme posypať práškovým cukrom.