Suroviny (pre celú rodinu): 600 g polohrubej múky, 300 g Palmarinu, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 kypriaci prášok, práškový cukor na posypanie hotového koláča, tuk na vymastenie plechu, hrubá múka na posypanie plechu

Plnka: 2 kg jabĺk, 100 g kryštálového cukru, mletá škorica

Postup: Z múky, Palmarinu, práškového cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujeme hladké cesto a necháme asi 30 minút postáť. Jablká ošúpeme, postrúhame, pridáme kryštálový cukor, podľa chuti trochu škorice a premiešame. Hlbší plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto rozdelíme na 3 časti (jedna môže byť menšia). Na pomúčenej doske rozvaľkáme jednu časť cesta na veľkosť plechu, na ktorý ho potom preložíme. Plát potrieme polovicou jablkovej plnky. Na túto plnku pomocou valčeka dáme druhé rozvaľkané cesto a potrieme ho zvyškom plnky. Na vrchu plnky urobíme mriežku z tretej (menšej) časti cesta, Koláč dáme piecť do predhriatej rúry. Hotový mrežovník posypeme práškovým cukrom. Elektrická rúra 180 °C, teplovzdušná 170 t. C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 40 minút.