Suroviny (pre 8 osôb): 120 g posekaných vlašských orechov, 150 g datlí, 225 g práškového cukru, 5 bielkov, 25 g kakaa

Mokka krém: 450 g práškového cukru, 5 polievkových lyžíc horúcej čiernej kávy, 90 g masla, 45 g kakaa

Postup: Niekoľko vlašských orechov a datlí odložíme nabok na ozdobenie. Ostatné posekáme na väčšie kúsky. Posekané orechy opražíme na panvici do zlatista občas premiešame a napokon odstavíme. Na dva plechy položíme pergamenový papier alebo alobal. Podľa taniera s priemerom asi 23 cm na ne nakreslíme kruhy. Vo veľkej mise ručným šľahačom vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Postupne prisypávame práškový cukor a stále šľaháme, kým sa všetok cukor nerozpustí. Do malej misky dáme pokrájané datle, pridáme 4 polievkové lyžice snehu a všetko premiešame. Potom túto hmotu spolu s kakaom a opraženými orechmi opatrne vmiešame do zvyšnej časti snehu. Takto pripravenú hmotu rozdelíme do kruhov na plechoch a širokým nožom rozotrieme. Obidva plechy vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a zapekáme 15 minút. Plechy necháme 10 minút chladnúť, pláty opatrne odlepíme a položíme na mriežku. Keď sú pláty studené, pripravíme mokka krém. V mise ručným šľahačom vyšľaháme 450 g preosiateho práškového cukru, 90 g masla. 45 g kakaa a 5 polievkových lyžíc horúcej čiernej kávy. Jeden bielkový plát položíme na podnos hladkou stranou dolu. Rovnomerne ho potrieme krémom v hrúbke asi 1 cm. Druhým plátom plnku prikryjeme a jemne pritlačíme.