Suroviny (4 porcie): 500 g miešaného mletého bravčového a hovädzieho mäsa, 1 pečivo z predošlého dňa, 4 cibule, 4 PL oleja, 1 vajce, soľ, mleté biele korenie, 500 g hrášku, 500 g rajčín, O,5 l rajčinovej šťavy. majorán, petržlenová vňať
Postup: Pečivo necháme napučať vo vode, vyžmýkame ho a potrháme. Jednu cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na PL oleja. Zmiešame mäso, pečivo, opraženú cibuľu, vajíčko, soľ mleté biele korenie a vlhkými rukami urobíme menšie guľky. Rajčiny zalejeme horúcou vodou, necháme postáť, potom opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Zvyšnú cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na zvyšnom oleji. Pridáme hrášok, celé rajčiny, rajčinovú šťavu, dochutíme soľou, korením, majoránom, do hrnca vložíme mäsové guľky, prikryté udusíme domäkka. Napokon posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.