Suroviny (6 porcií): 1 kurča 1,2 kg, 300 g bravčového stehna, 50 g slaniny, 100 g červenej papriky, 100 g šampiňónov, 100 g cibule, 100 g zelenej fazuľky, mäsový vývar, 50 g bieleho suchého vína, 100 g rajčinového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL petržlenovej vňate, olej, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka

Postup: Kurča pokrájame na menšie kúsky, stehno na hrubšie rezance, slaninu na tenké plátky, osolíme, okoreníme, poprášime múkou. Postupne jednotlivé zložky opečieme do chrumkava. Papriku pokrájame na dlhé rezance, cibuľu na 4 kusy, s čo najmenšími šampiňónmi opečieme vo výpeku. Všetky zložky vložíme do hrnca, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, vňať, víno, podlejeme vývarom, dusíme domäkka, dochutíme podľa ľubovôle.

Prílohy: čierny chlieb, rôzne upravené zemiaky alebo šalát z čerstvej zeleniny.