Suroviny: 600 g mletého morčacieho mäsa, 1 KL Podravky s bylinkami alebo pikant, 50 - 100 ml minerálnej vody, 50 g mozarelly, 1 KL nasekanej pažítky, 70 g orechov, olej, Podravka - Ajmak jemný

Postup: Mäso zmiešame s pažítkou, Podravkou, smotanou, mozarellou, minerálnou vodou, necháme v chladničke 30 min. Orechy rukami polámeme na menšie kúsky. Z mäsa vytvarujeme medajlóniky: vezmeme 1 KL mäsa, do stredu dáme orechy, rukami tvoríme medajlón. Medajlóniky napichneme na drevené špajdle, pečieme na zohriatej mriežke grilu, počas pečenia potierame olejom. Ražniči sa dajú opekať aj na panvici z každej strany 5 min. Podávame s Podravkou - Ajmakom jemným a ľubovolným šalátom.