Suroviny: (4 porcie): 200 g cuketa, soľ, biele korenie, 4 chudé morčacie rezne a 125 g, 4 PL olivového oleja, 5 PL smotany na varenie, 4 strúčiky cesnaku, 200 g čerstvých šampiňónov
Postup: Očistené cukety nakrájame na plátky, povaríme ich 3 min v osolenej vode, necháme odkvapkať. Mäso osolíme, okoreníme, obložíme plátkami cukety, zrolujeme, rolády upevníme špáradlom, rýchlo opečieme na 2 PL rozpáleného masla. Stíšime oheň, mäso dusíme 20 min, až je hotové. Rolády vyberieme z panvice, udržujeme teplé. Na zvyšných 2 PL oleja rýchlo opečieme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme nakrájané šampiňóny, dusíme, kým sa z húb neodparí voda, prilejeme smotanu, necháme prejsť varom, dochutíme soľou, korením. Podávame so šampiňónovou omáčkou, príloha: zemiaky alebo ryža.