Suroviny (4 porcie): 800 g morčacích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, trochu mletej červenej papriky, 2 PL oleja, 100 g slaniny, 150 g karotky, 100 g cibule, 1/4 l hydinového vývaru, 1 ČL maizeny, 1/8 l vína alebo vody
Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Očistenú karotku nakrájame, uvaríme v osolenej vode, zlejeme, necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu so slaninou nakrájame, mäso osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou. Na panvici zohrejeme olej, mäso opečieme z každej strany. Vo výpeku opražíme cibuľu, pekáč dáme do rúry, podlievame vývarom. Pečieme 40 m, pridáme mrkvu, pečieme ešte 15 m. Maizenu nahladko vymiešame s vínom, mäso z pekáča vyberieme, šťavu zahustíme maizenou, necháme prevrieť. Mäso nakrájame na plátky, podávame so zeleninou, ako prílohu ryžu.