Suroviny: (4 osoby): 600 g morčacieho mäsa, 80 g čerstvých šampiňónov, 60 g póru, 60 g papriky, 2 PL sójovej omáčky, kečup, korenie na steak. 60 g tvrdého syra, trocha Solamylu, olej
Placky: 6 veľkých zemiakov, 1 šálka mlieka, 2 vajcia, 6 PL hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, majorán, soľ, mleté čierne korenie, tuk na vyprážanie
Postup: Morčacie mäso nakrájame na rezančeky, okoreníme, zaprášime Solamylom, pridáme sójovú omáčku a necháme postáť. Pór, papriku, šampiňóny, cibuľu umyjeme, nakrájame. Mäso prudko opražíme na oleji, pridáme trocha kečupu, prisypeme zeleninu a chvíľu opekáme. Očistené, umyté zemiaky nastrúhame, zlejeme z nich vodu, zlejeme horúcim mliekom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majorán, vajcia, hladkú múku. Premiešame, na tuku vyprážame malé placky. Na tanieri 3 placky posypeme strúhaným syrom, pridáme porciu gulášu.