Suroviny: 4 morčacie rezne, soľ, mleté biele korenie, 3 PL masla, 2 cibule, 250 g húb, šťava z 1 citróna, 2 dl smotany, 1 šálka postrúhaného syra, štipka muškátového kvetu, petržlenová vňať, 1/2 šálky bieleho vína

Postup: Rezne mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a po oboch stranách opečieme na zohriatom masle asi 5 m. Vyberieme, odložíme na teplé miesto.

Do masla necháme do sklovita opražiť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby a krátko podusíme, prilejeme citrónovú šťavu, víno a smotanu, krátko necháme prevrieť a za stáleho miešania varíme, kým s syr nespojí s omáčkou. Odstavíme, ochutíme soľou, korením a muškátovým kvetom.

Omáčku nalejeme na rezne a posypeme petržlenovou vňaťou.