Suroviny (4 osoby): 4 veľké tenké morčacie rezne (po 125 g), 50 g orechov, 70 g syra Niva, 2 PL nakrájanej petržlenovej vňate, 1 PL sladkej smotany, 3 PL oleja, 1 PL suchého bieleho vermútu, 1 PL citrónovej šťavy, 100 ml vody, 1 PL Podravky

Postup: Rezne na tenko vyklepeme, posypeme Podravkou a korením. Pomiešame s na hrubo pomletými orechmi,  Nivou, petržlenom, smotanou. Touto zmesou naplníme rezne a okraje spojíme špáradlami. Rezne pečieme na panvici na zohriatom oleji. Keď ich vyberieme z panvice, necháme ich v teple. Zvyšok oleja odstránime a na panvicu nalejeme vermút, citrónovú šťavu a vodu. Túto šťavu necháme zhustnúť a potom ňou prelejeme rezne.

Podávame s dusenou zeleninou, na ktorú nakvapkáme trochu oleja. Ak chceme, aby plnka bola viac krémová, všetky zložky rozmixujeme.