Suroviny (4 porcie): 4 morčacie rezne (po 180 g), 200 g mrkvy, 200 g brokolice, 2 cibule, 2 PL masla, 200 ml zeleninového vývaru, 50 ml bieleho vína, 125 ml kyslej smotany, 125 ml smotany na šľahanie, 150 g rokfortu, 1/2 viazaničky pažítky, bazalky a petržlenovej vňate, mleté biele korenie, soľ, 2 PL oleja
Postup:
Zelenina: Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na rezance, brokolicu rozoberieme na ružičky, Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hrnci zohrejeme lyžicu masla, na ktorej speníme 1 nakrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú mrkvu a brokolicu, podlejeme trochou vody a posolíme. Dusíme asi 7 - 10 min.
Omáčka: Druhú cibuľu speníme na PL masla. Prilejeme zeleninový vývar, biele víno, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie. Krátko a prudko povaríme. Rokfort postrúhame na hrubšie rezance, pridáme do omáčky a miešame, až sa syr rozpustí. Bylinky umyjeme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, najemno posekáme a primiešame do omáčky. Omáčku ochutíme soľou a mletým bielym korením. Nevaríme.
Morčacie rezne umyjeme, osušíme, okoreníme. Na panvici zohrejme 2 PL oleja a rezne z každej strany 4 - 6 min prudko opekáme. Nakoniec ich osolíme.
Rezne preložíme na nahriate taniere, prelejeme omáčkou a servírujeme s dusenou mrkvou a brokolicou.
Ako prílohu podávame ryžu.