Suroviny (pre 2 osoby): 300 g brokolice, 350 ml zeleninového bujónu, 300 g morčacích rezňov, 300 g šampiňónov, 2 PL kyslej smotany, trocha oleja, trocha citrónovej šťavy, morská soľ
Postup: Brokolicu umyjeme, ružičky odrežeme a odložíme. Stopky nakrájame na jemné plátky a v zeleninovom bujóne varíme asi 15 minút. Morčacie rezne pokrájame na jemné pásiky. Huby krátko umyjeme, očistíme a pokrájame na tenké plátky. Teflónovú panvicu zohrejeme a potrieme olejom. Mäso a šampiňóny na ňom opečieme najskôr pri vysokej teplote, potom pri strednej teplote dopečieme. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a odložíme. Brokolicové stopky v bujóne zmyjeme a vmiešame sladkú smotanu. Vložíme ružičky brokolice a zľahka varíme asi 5 minút.
Do omáčky pridáme morčacie mäso a šampiňóny a ešte raz zohrejeme.